Ohjeet asukkaille

Ovenaukaisut

Huoltoyhtiö voi avata oven vain huoneistossa kirjoilla olevalle henkilölle henkilöllisyystodistusta vastaan. Jos asukas ei ole tehnyt muuttoilmoitusta, eikä hänen tietojaan siten löydy talonkirjasta, huoltoyhtiöllä ei ole lupaa avata ovea. Muuton yhteydessä kannattaa myös huolehtia, että asunnon avain on toimitettu huoltoyhtiölle.

Ovenavaukset on hinnoiteltu seuraavasti:

  • Arkisin klo 7.00–20.00 40 €
  • Arkisin klo 20.00–7.00 50 €
  • Viikonloppuisin ja arkipyhinä 50 €

Muutto ja muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus tulee tehdä huoltoyhtiölle, maistraatille, postille ja isännöitsijälle.

Maistraatille ilmoitus tehdään sähköisesti osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Maistraattiin tai postiin tehty muuttoilmoitus ei välity huoltoyhtiölle. Asukkaan tulee tehdä se huoltoyhtiölle erikseen sähköpostitse tai toimistollamme kirjallisesti, jotta oikeat tiedot saadaan talonkirjoihin ja nimi oveen/nimitauluun. Asukkaiden tietoja tarvitaan myös ovenavauksia ja talonkirjaotteita varten.

Muuttoa varten tapahtuvasta mahdollisesta kadun puomituksesta voi olla yhteydessä Helsingin kaupungin rakennusvirastoon. Lupa on anottava hyvissä ajoin.

Asunnosta ja yleisistä tiloista huolehtiminen

Asukkaan tulee huolehtia asunnon palovaroittimien asianmukaisesta määrästä, asennuksesta ja toimivuudesta. Asunnon lattiakaivot ja viemärit on puhdistettava säännöllisesti (mekaanisesti). Jos puhdistustoimenpiteet eivät tehoa, tulee ottaa välittömästi yhteyttä huoltoyhtiöön. Myös vuotavista pattereista ja vesikalusteista on ilmoitettava heti huoltoyhtiölle, jotta vältytään suuremmalta vesivahingolta.

Taloyhtiön rappukäytäviin, muihin yleisiin tiloihin tai jätehuoneeseen ei saa jättää mitään tavaroita (Pelastuslaki 10 §), vaan jokaisen tulee toimittaa tavaransa itse kaatopaikalle tai Sortti-asemalle. Epäillystä tulipalosta tulee ilmoittaa välittömästi yleiseen hätänumeroon 112.

Autopaikat ja asukaspysäköintitunnukset

Mahdollisia vapaita autopaikkoja voi tiedustella isännöitsijätoimistolta. Asukaspysäköintitunnusta voi puolestaan hakea Helsingin kaupungin rakennusvirastolta.

Internet-yhteyteen ja televisiokanavien näkymiseen liittyvät ongelmat

Toimimattomasta Internet-yhteyden tulee olla yhteydessä palveluntarjoajaan (esim. Elisa tai DNA). Jos televisiokanavat eivät puolestaan näy, kannattaa ensin palauttaa modeemin tehdasasetukset. Jos se ei auta, tulee tässäkin tapauksessa olla yhteydessä palveluntarjoajaan.